O nás

O restauraci

Restaurace Belgique Café & Restaurant přináší jedinečný gurmánský zážitek z belgické kuchyně v srdci Prahy. V Belgique můžete přijít například za skvělými moules-frites (slávky s tradičními belgickými hranolkami) nebo variací belgických vaflí. Belgique potěší i milovníky snídaní a brunchů – ve všední dny si snídani můžete vychutnat již od 8 hodin. Belgique je skvělé místo pro trávení času s přáteli u belgického piva nebo sklenky výborného vína. Pracovní dny si pak můžete zpříjemnit nápaditým poledním menu.

Přijďte i Vy ochutnat to nejlepší z Belgie! 

 

Šéfkuchař -Václav Maixner

Po dokončení gastronomického vzdělání na Moravě získával zkušenosti v mnoha restauracích v centru Prahy, jako například Le Café Colonial nebo La Finestra in Cuccina. Svou vlastní kuchyni vedl poprvé v roce 2010 v restauraci La Galerie a od té doby se pozice v čele týmu nevzdal.

Do kuchyně naší restaurace se Václavovi podařilo sestavit sehraný tým výborných kuchařů, jejichž práce si velmi váží. Současně také velmi oceňuje práci svých kolegů – obsluhujícího personálu: „Není to jen o kvalitě šéfkuchaře. Nebýt skvělých a pracovitých lidí v kuchyni i na place, nemohli bychom být úspěšní.“

Během své kariéry Václav získal kontakty na ty nejlepší české i zahraniční dodavatele, se kterými dodnes spolupracuje. Velmi si potrpí na původ surovin, které se v restauraci používají.

S Václavem spolupracujeme od našich začátků, kdy jsme společně objižděli restaurace v Belgii a severní Francii a hledali inspiraci pro náš podnik.

Manažer restaurace – Richard Mück

Po dokončení gastronomického vzdělání započal Richard svou životní cestu gastronomií nejdříve na Valašsku a poté se přesunul do Prahy, kde zjistil, jak rozmanitá může gastronomie být. Richard si na své cestě vyzkoušel všechny pozice, na kterých se dá v restauraci pracovat, a to ho dělá dobrým manažerem.

Získal zkušenosti například v restauracích Corleone, Le Cafe Colonial, Hombre del Mundo nebo La Barca Gutovka a došel k závěru, že nezáleží na konceptu restaurace nebo pozici, ale na odhodlání, slušnosti a poctivosti. Proto se obklopuje lidmi, kteří vyznávají stejné hodnoty. Richardovi se na plac podařilo sestavit sehranou partu, ve které má každý své místo.

S Richardem také spolupracujeme již od našich začátků. Pokud ho při Vaší návštěvě v Belgique uvidíte, neváhejte ho oslovit s jakýmkoliv Vaším přáním, dotazem, nebo zpětnou vazbou.

Suroviny

Šéfkuchař pro Vás vybírá pouze kvalitní a čerstvé suroviny od ověřených dodavatelů. Mušle a ryby pochází především z anglických, dánských nebo holandských vod. Maso pro naše steaky a burgery pochází z biofarmy “Oldřiška”, kde pan Chytil bourá pouze 2 kusy dobytka měsíčně. Vejce na snídaňové menu pak dodává rodinná farma Králových z podestýlkového chovu. Pečeme si vlastní chléb, a to hned několik druhů. Pokud Vám chléb zachutná, můžete si ho u nás i zakoupit.

Kvalita a čerstvost surovin je v Belgique zaručená. 

Otevírací hodiny

Pondělí – Pátek
8:00 – 23:30

Sobota - Neděle
9:00 - 23:30

Adresa

Národní 22, Praha 1

tel: 266 710 418
info@belge.cz